Kulinarika – v vsakem dnevu iščemo navdih

Navdih je stvar dneva. Aleš ga najde ob jutranjem obisku tržnice, v maminem zeliščnem vrtu ali med oblaki. Krožnik, ki ga oblikuje, je zemljevid, ki vam pove, kje se nahajate v prostoru in letnem času. Okuse sestavljamo bolj po sebi kot po receptu, zato pomarančna rezina ni nikoli enaka.

Znamo prisluhniti

Na vrtu radi prisluhnemo nežnemu ptičjemu petju, v kuhinji neizprosnemu soliranju električne kitare. Opazimo kot dih rahel veveričin skok, znamo uloviti in izpustiti kačo…Radi prisluhnemo vašim željam in vam oblikujemo krožnik po meri.

Nekateri želijo, da je vse kar najbolj mediteransko – Primorsko (domače salame, pečene fige z ročno rezanim Vipavskim pršutom, tatarski po našem starem receptu, jota, fižolova mineštra, domači bleki z zajcem, sirova zeliščna tortica, ročno izdelan grajski raviol s svežimi istrskimi tartufi), drugi se želijo razvajati z okusi tradicionalnih slovenskih jedi (žlikrofi z jurčki, krompirjevi njoki z žajbljem in tolminskim sirom, bučni žličniki z makom in dimljeno gosko, razrezanka iz telečje krače, svinjske ličnice v vinski redukciji, goveji rep dušen na zelenjavi), tretji se veselijo divjačinskih jedi, četrti prisegajo na morje (tunine rezine v Piranski soli z emulzijo pomaranče in oljčnega olja, hobotnica s sadeži kaper in sladkim paradižnikom, surovi Jadranski škampi, brancinov karpačo z jagodami, žafranova rižota z rdečimi kozicami, domače testenine z morskimi plodovi, ribja juha, brancin v soli, hrustljav romb na žaru, mediteranska škarpena iz peči).

Poleg tega je izbor zelenjavnih krožnikov tako pester, da mnoge zamikajo zgolj surovi jurčki z oljčnim oljem in sirom, koromačev karpačo s črnim sezamom, belušev souffle, narastek iz jajčevcev, surovi divji beluši v parmezanovi kremi…

Eni so za vrsto predjedi oziroma degustacijski meni, drugim so misli osredotočene na glavno jed, vsi pa razvajanje zaključijo s sladico (jogurtova zmrzlina z baziliko, brezglutenska pomarančna rezina, kaki s kostanjevim moussom, čokoladna fantazija), ki se kot celotna ponudba spreminja dnevno.

Aleš, ki je po osnovni izobrazbi strojni tehnik, zna zelo dobro s surovinami. Od leta 1995 s prvovrstnimi surovinami v kuhinji izkazuje svoj naraven talent, njegovo ustvarjalnost in izvirnost.

Prepričan je, da je poleg vrhunske surovine, ki mora biti brezhibna, zelo pomemben tudi način priprave ter obdelave, saj mora biti tak, da surovina izgubi čim manj svoje prvinskosti, svoje naravnosti. Meso zato najraje površinsko zapeče na žaru, da dobi skorjico, potem ga pri nižji temperaturi dokonča v peči. Tudi ribe vam najraje pripravi v peči, edine začimbe pa so sol, poper in ekstra deviško oljčno olje.

Ekipa

Aleš Šibav

Mateja Bagar

Bodite na tekočem z našo ponudbo in novostmi

1x mesečno vam bomo poslali lično e-sporočilo z našo ponudbo in novostmi.
ODPRTO
sreda - sobota
12.00 - 15.00
& 19.00 - 22.00
nedelja 12.00 - 17.00

t 00386 5 30 27 160
m 00386 41 693 073

E-mail »
Google Maps»

Facebook | Tripadvisor